Blog

Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery

Zavese in udobje bivanja!

 


Zavese so definitivno eden izmed pomembnejših gradnikov prostora, ki imajo poleg praktične funkcije tudi izrazito dekorativno noto. Zavese interierju dodajo mehkobo in prijetnost bivanja. Pri izboru zaves pa moramo biti pazljivi, saj bomo z zavesam prostor definirali, ustvarili povezavo med prostori in ostalo dekorativno opremo.

Ne pozabite, da bistveno vlogo pri izboru zaves igrajo elementi, ki so že del interierja in ki jih ne želimo spremeniti. Pri sočasnem opremljanju celotne hiše ali stanovanja je pomembno ustvariti rdečo nit, ki prostore med sabo smiselno povezuje, kljub temu, da so zavese v posameznih prostorih zaradi funkcije prostora lahko različne. Tkanine, ki se uporabljajo za izdelavo zaves so različne. Od zelo tankih in prosojnih do težjih in tudi svetlobno nepropustnih. Pri izbiri zaves moramo biti pozorni na skladnost z ostalo opremo v prostoru z upoštevanjem funkcije prostora. Nežne in bolj prosojne zavese, so primerne za prostore, ki nimajo zagotovljene dobre naravne osvetlitve, saj prepuščajo veliko svetlobe ter hkrati zastirajo radovedne poglede v notranjost prostora. Masivnejše neprosojne zavese izberemo v primeru, ko želimo prostor občasno povsem zatemniti.

Velana zavese predstavljajo kakovost in tradicijo s pridihom sodobnosti. Dolgoletna tradicija izdelave zaves, naše strokovno delo in odlično izbrani materiali so garancija, da bo tudi vaš dom zasijal v novi podobi.

Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery

Združite barvo in les v privlačno celoto!

 


Želite prostoru dodati poseben značaj ali šarm? Prostoru boste z lahkoto dodali šarm tako, da med seboj mešate različne končne podobe lesa. Les, kamen in kovina so priljubljeni in moderni materiali v opremljanju, predvsem čudovit rustikalen les, naravno svetel les in eksotični tipi lesa pa so zadnji modni krik v opremljanju. Obarvan les predstavlja eno najbolj spektakularnih in elegantnih trendov za dom v letu 2018. Neobdelan les v kombinaciji z barvo v interjer vnese prav posebno ozračje, saj predstavlja vrnitev k naravi, a na nadvse sodoben način. Neobdelan les je primerna izbira tudi za pisarniško okolje. Tako bo namreč prostor deloval povsem tradicionalno, a na povsem ekstravaganten način. Les je bil, je in ostaja eden najprimernejših materialov za notranjo opremo in pohištvo.

Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery

Velana Living dom v belem!

 


Kako se počutite ko vstopite v povsem belo sobo ali prostor, kjer interier temelji na beli barvi? Se vam je zdela prijetna, ali se v njej nikakor niste mogli sprostiti? Bela je ena tistih barv, od katere mnogi nehote bežijo, saj se jim zdi preveč sterilna, dolgočasna, čista in pretirano minimalistična. Po drugi strani pa je bela barva ali nekaj belih interier elementov v prostoru lahko najbolj osvežujoča v celotnem barvnem spektru. Spominja na nedolžnost, zaupanje in sofisticiranost. Če želite ta beli januar subtilno prenesti tudi v svoj dom, preverite nekaj naših nasvetov za opremljanje in dekoriranje z belo barvo!

-Bela in nerjaveče jeklo sta brezčasna kombinacija
Trend kombiniranja nevtralnih barv, kot je bela z metalnimi je zadnji modni krik. Bela in nerjaveče jeklo, medenina, baker in zlata so kombinacije, ki učinkujejo nadvse toplo in vabljivo. Belo barvo lahko tako elegantno povežete z gospodinjskimi aparati iz nerjavečega jekla ali medeninastimi lestenci v dnevni sobi.

-Bela in črna kombinacija za luksuz
Kombinacija bela in črne barve je večna klasika, ki ob skrbno izbranih dodatkih in notranji opremi deluje zelo luksuzno in prijetno.

-Ne bežite od belega oblazinjenja
Morda mislite, da belo oblazinjeno pohištvo težko ohranite čisto. To je načeloma res, a če uporabite primerno belo tkanino, ki je pralna, ne bo težko ohranjati čistoče. Na bolj obremenjenih mestih, kot sta kuhinja in dnevna soba, je oblazinjenje lahko z umetnega ali pravega usnja, ki se enostavno obriše.
Umetniško delo naj postane središče pozornosti
Ena od največjih prednosti bele barve je, da lahko do izraza pride vaš okus tudi za umetniška dela saj vam ni treba tekmovati z drugimi bolj intenzivnimi barvami na stenah, pohištvu ali dekorju. Če imate radi umetnine, ki zahtevajo pozornost, ali jih želite le pokazati svetu jih enostavno postavite pred belo steno, nad bel kamin ali nad belo posteljo, Tako bo umetniško delo postalo središče pozornosti, vaš prostor pa se bo spremenil v novo dizajnersko oazo.

Standard Post with Gallery

Drzen interier s črno zofo!

 Črna barva je vedno izziv pri opremljanju prostora, saj nas malce skrbi pretiran učinek temačnosti. A skrbna uporaba črne barve je lahko videti dobro v vsakem prostoru, ne glede na to, ali je ta majhen ali velik! Če imate pogum in željo po nenavadnem in sofisticiranem poudarku, izberite črno barvo. Drzna izbira črne barve je nakup črne usnjene zofe, ki bo vaš prostor ponesla v novo dizajnersko dimenzijo. Pomemben pogoj za dober vizualni učinek črne zofe v prostoru je visok strop in veliko naravne svetlobe. Negativne učinke črnega interierja boste preprečili tako, da boste črno zofo kombinirali z večjimi svetlimi površinami, na primer svetlim stropom in tlemi in svetlimi dekor dodatki. Odličen in »chic« poudarek h črni zofi je lahko ogledalo v bogatih zlatih ali srebrnih okvirjih, dekor dodatki kot so recimo srebrne vaze ali sveče. Moč črne barve se dopolnjuje s kontrasti polnih nasprotij. Prostor bo tako deloval elegantno, prefinjeno in luksuzno.

Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery

Tri ideje za dom kot iz revije!

 


Izhodišče za zasnovo interierja stanovanja, ki izgleda kot iz revije so dovolj pametno izbrani dodatki. Na katere dodatke moramo biti pazljivi pri opremljanju doma?

-Dodatki za toplino
Če je kakšen prostor hladen, bo s pomočjo večplastnosti ali barve postal bolj topel. Na primer, dodajte preprogo in dodatke, ki imajo teksturo. Vaša soba bo na ta način postala veliko bolj topla. Lahko uporabite tudi razna pregrinjala, blazine ali preproge. Preproge vnesejo v prostor toplino, barvo in teksturo. Preproge imajo v opremljanju interjerja posebno mesto. V prostor, kamor jih položimo, dodajo toplino, barvo in teksturo, tla pa so videti mehkejša, toplejša, bolj vabljiva ali celo impresivna – odvisno od tega, kakšno preprogo izberemo.

-Luči
Tudi luči imajo svojo vlogo. Svetilke in lestenci naj bodo postavljeni tako, da tvorijo trikotnik. Prav tako ne pozabite, da osvetlitev s svetilko ustvarja več toplote kot svetloba iz lestenca. Sence svetil, ki odsevajo rahlo rumeno-rjavo ali rumenkasto svetlobo ustvarjajo odlično vzdušje za druženje in pogovore, poleg tega pa dajejo domu eleganco. Šele prava luč prostore v hiši spremeni v topel dom. Posebno svetilke v dnevni sobi morajo ustrezati številnim pogojem. Dnevna soba mora kot središče dogajanja imeti tako postavitev, da je v dnevnem prostoru več virov svetlobe.

- Postavite element presenečenja
Prostor kar oživi, ko se v njem nahaja nekaj, kar izstopa. Če je denimo nek prostor sodoben, mu dodajte poseben pečat z nekim predmetom, ki vzbuja pozornost. Na ta način bo prostor videti zanimiv, saj boste 'razbili' njegov monoton videz s predmetom, ki je popolno nasprotje od prevladujočega sloga.

Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery

Pleteno pohištvo za zanimiv dom!

 


Trend v katerega se boste zaljubili

V zadnjih nekaj letih smo lahko opazili hitro vrnitev klasičnega pohištva, izdelanega iz ratana, bambusa ali drugega šibja ter v različnih stilih. Pleteno pohištvo je lahko v celoti izdelano iz pletenja, lahko pa pletenje prekriva le sedalo, naslon ali oprijem. Tako prvinsko, a hkrati izredno sodobno. Vseeno pa ostaja vprašanje, kaj si želimo v svojem domu? V udobnem zavetju svojega doma si želimo čim več miru, občutka domačnosti in udobja. Zato stanovanje opremimo v toplih barvah, s pohištvom čistih oblik in iz naravnih materialov, kot so les, usnje in seveda tudi ratan. Veliki trend s katerim v opremljanju doma ne morete zgrešiti je nedvomno kombinacija ratana z blagom. Pleteno pohištvo je odlično v kombinaciji s bolj modernim kovinskim pohištvom ali pohištvom v kontrastnih barvah, z lesom, nenazadnje pa pristaja vsem stilom. Tudi če je struktura pohištva masivna, bo površina, prekrita s pletenimi vlakni, lahka in zračna, morda bo delovala tudi nekoliko bolj eksotično, naravna rjava barva materiala pa bo dala vašemu prostoru posebno toplino. Ratan, tako naravni kot umetni ratan, je prvovrsten za izdelavo različnih oblik in dimenzij modernih izdelkov. Pleteno pohištvo iz ratana je prožno in varno ter lepega videza. Stoli in mize iz naravnega ratana so zato zelo udobni in priročni za jedilnice, dnevne sobe, lokale, pisarne, zimske vrtove… Ratan stoli in mize ustvarjajo prijeten naraven ambient, ki se jih boste težko naveličali.

Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery

Ideje, kako okrasiti mizo za božično večerjo!

 


Božična in silvestrska večerja sta zares posebni priložnosti za prijetno druženje z našimi najdražjimi. Naj o tem priča tudi skrbno izbrana dekoracija božične in silvestrske mize. Da bo vzdušje ob božični mizi res praznično in domače, ustvarite enostavne, a hkrati očarljive božične pogrinjke! Letos mizo za božično večerjo okrasite s čudovitimi luksuznimi svečniki, vintage kozarci, prazničnimi trakovi, tradicionalnim božičnim prtom, miniaturnimi svečkami, metalik kozarci in dodatki, okrasnimi kozarci, napolnjenimi s prazničnimi okraski in izvirnimi držali za prtičke.
Velana Living salon vam ponuja čudovite praznične pogrinjke in zanimive ideje, ki praznično dekoracijo mize popeljejo na poseben nivo.
Za božič naj ne bi manjkala rdeča ali srebrna barva vendar pa vam z njo nikakor ni treba pretiravati. Svoj božični pogrinjek lahko naredite izjemno enostavno – ustvarite enostavno kombinacijo z dodatki, ki izstopajo.

Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery

Večni trend, ki je vedno v modi! Srebrni dekor

 


Srebrna barva v opremljanju stanovanja ali prostorov še nedavno ni bila pretirano priljubljena, v zadnjem času pa prevladuje povsod, tako v modi kot v trendih notranje opreme. Je nevtralna in hkrati uravnotežena – a čeprav je videti nekoliko bolj hladna in konzervativna, je idealna za kombiniranje z bolj intenzivnimi barvami. Odvzema jim pretirano intenzivnost in ravno zato pridejo bolj do izraza. Prav tako je skrbno izbrana kombinacija srebrnih dodatkov v kombinaciji z drugimi dekor dodatki lahko videti zelo luksuzno, dodelano in sofisticirano!
Poznamo več odtenkov srebrne barve, a srebrna barva le redko poponoma prevlada pri ureditvi interierja, vendar je idealna za različno poigravanje z slogi opremljanja. Naj izpostavimo primer kombinacije bele in srebrne barve, ki deluje preprosto in pomirjujoče in modno. Skrbno izbrana kombinacija bele in srebrne barve v vsak izbran prostor ali kotiček doda nekaj osebnosti.
Srebrna barva dodatkov in dekorja je super izbira za minimalističen slog, ki je trenutno en izmed bolj priljubljenih trendov opremljanja prostorov.

Preproge >

Rustikalni chic se vrača!

Združevanje sodobnega in rustikalnega sloga je priljubljen trend, ki v trenutku poskrbi za popestritev prostora. Eleganten in »chic« rustikalni videz lahko dosežete, če preprosto združite bolj sodobno in rustikalno notranjo opremo ter dekor. V prostor dodajte elemente, ki spominjajo na bolj podeželski slog,  z dodatki pa lahko popestrite za bolj sodoben videz čistih linij. Bodite ustvarjalni, saj ni nujno, da je takšen slog okraševanja videti starinsko, ceneno ali obrabljeno.  Rustikalni »chic« je doživel svoj veliki povratek, vseeno pa bodite previdni pri izbiri pohištva in dekorja! Dekor v rustikalnem stilu naj bo obarvan v bolj tople tone, ki bodo v kombinaciji z lesenimi dodatki vaš prostor spremenili v prijetno in toplo okolje.
Materiali naj bodo bolj naravni. Les, opeke, volna in krzno so prava izbira-tudi kot dodatki! Rustikalni chic je trend, ki dovoljuje mešanje sodobnega in starega, zato lahko brez skrbi v prostor vnesete dodatke, ki so mešanica obojega. S tem boste dosegli prefinjen in uravnotežen dizajn prostora.

Preproge >

Les, luksuzni element narave

Trendi v opremljanju so bili v letu 2017 zelo izraziti, izmed vseh pa nedvomno izstopa trend lesa, ki je doživel ponovni preporod v trendih designa in opremljanja. S svojo umirjenostjo in naravnim faktorjem je les doživel preobrazbo, v smislu iz tradicionalnega pojmovanja dodatkov k bolj minimalistično sofisticiranem in sodobnem ozračju. Najnovejši trend v notranji opremi je zagotovo umirjena igra obdelave pohištva, ki ga povsem nepričakovano krasi groba struktura na videz povsem neobdelanega lesa. Nov način opremljanja prostorov je zato edinstvena in luksuzna mešanica mojstrstva človeka in narave. Drzna kombinacija lesa in notranje opreme se s svojim naravnim efektom v trenutku spremeni v sofisticiran in lahkoten prostor, ki izraža toplino in povezavo z naravo. Element lesa, je lahko odlična popestritev tudi za bolj formalne prostore, saj s svojo elegantno in naravno umirjenostjo v okolje prinaša udobje in se zoperstavlja modernim in čistim linijam. »Vrnitev k naravi« je pomemben trend, ki je zaznamoval letošnje leto, prav tako pa bo narekoval trende opremljanja tudi v prihajajočem letu.

PROMO_SPOT_Velana_2017 from on Vimeo.

Promocijski video spot Velana 2017

Standard Post with Gallery
Standard Post with Gallery

Trendi novoletne dekoracije v Velani!

 

Prazniki se tradicionalno vedno pričnejo s prižigom prve adventne svečke. Vendar v današnjem hitrem tempu življenja mnogi pozabijo na tradicijo in tako se praznično vzdušje pogosto prične že v času meseca novembra. Letos se v Velana Living vračamo na tradicionalne zlate, srebrne in svetleče dekoracije,  še posebej pa so priljubljeni novoletni dodatki v stilu lesa.
Letošnji novoletni trendi se obračajo nazaj k tradiciji, izstopajoče barvne okraske so zamenjali umirjeni in bolj trendovsko sofisticirani zlati in srebrni dodatki, ki bodo prava izbira tudi za okrasitev novoletne jelke. Prav tako lahko opazimo izstopajoče dodatke tudi v beli barvi, ki dodajo poseben čar.
Okrasite svoj dom v novoletno opravo Velana Living dodatkov in se prepustite toplemu in prijetnemu vzdušju praznikov. Opojni vonj dišečih sveč, novoletna dekoracija in topel dom bodo pričarali čudovito praznično vzdušje.

"Your home should tell the story of who you are, and be a collection of what you love brought together under one roof."

Nate Berkus
Sedežne garniture Povezava


Velana © 2017
zavese@velana.si · +386 (0)41 656 500